Salvem el terra! construïm espais lliures



Per a qui no conegueu el “Terra”, cal començar dient que és un Centre Social-Bar situat al número 9 del carrer Baró de Sant Petrillo de Benimaclet. La seua història començà ja fa més de 8 anys, encara que a l'actual local ens trobem des de l'any 2001.

Nasqué davant la necessitat i la il·lusió de crear un espai on les joves del barri, i totes aquelles persones que treballen amb col:lectius i moviments socials, poguérem reunir-se, fer xerrades, preparar activitats, o simplement prendre una cervesa i un entrepà amb les amigues o companyes a un espai alliberat i gestionat per nosaltres mateixes.

Centenars podrien ser els exemples a escriure per fer palés l'activitat que s'ha organitzat i dinamitzat des d'aquest centre social. L'experiència de la plataforma “Salvem l'horta de Benimaclet”, on des del “Terra” ens defensarem davant la destrucció de la nostra horta, aquella que ara es troba davall el ciment de la “Ronda Nord”. L'organització, des de ja fa més de 3 anys de la falla des d'on denunciem tot allò que no ens agrada i amb el que voldríem acabar. Xerrades, debats, exposicions, tallers de formació per a joves, concerts de músics en valencià ... I tot sense rebre mai una queixa o reclamació de vosaltres, les nostres veïnes, aquelles a les que sempre hem tractat d'arribar.

Han estat molts els esforços i les il·lusions de les persones i col·lectius que han fet possible durant aquests anys el “Terra” (les estudiants del SEPC, les veïnes de “Terralada”, els companys del grup de muntanya el Viarany i, sobretot, les companyes de Maulets) i han fet que cada vegada siguen més les persones que ens coneixen i ens visiten del barri, la ciutat i del nostre país.

Però per continuar alimentant i construint resistències ara et necessitem ..

Fa ja un temps ens arribà la notícia que una constructora anomenada EDIMON S.L. (situada al nostre mateix barri!!) havia comprat la finca on nosaltres ens trobem llogats junts a unes vivendes amb veïnes i tenia la intenció de fer-nos fora a tothom per enderrocar-ho tot i construir nous pisos per continuar enriquint-se..

Sabem que el nostre cas no és aïllat, ja que, malauradament, Benimaclet es troba amenaçat de mort per aquesta febra de construcció i destrucció que és l'especulació. On sempre guanyen uns pocs, aquelles sangoneres sense escrúpols que mai s'han preocupat ni es preocuparan per nosaltres i que només pensen en guanyar diners i més diners, mentre els nostres pobles i barris moren dia a dia víctimes d'aquest sistema.

La nostra intenció és resistir al màxim, però al novembre d'aquest mateix any ens faran fora definitivament. La nostra intenció és obrir un nou “Terra” per continuar un projecte amb una història plena d'esforços individuals i col·lectius, d'inquietuds i d'il·lusions, de lluita i compromís ...

És per això que ara més que mai necessitem la solidaritat de totes vosaltres, de cadascuna de les persones que, coneguen o no el Terra, vegen necessària l'existència d'espais lliures on les joves puguen créixer com a persones en els valors d'una societat lliure.

Per poder obrir un nou “Terra” a Benimaclet en aquest moments necessitem que no ens deixeu sols i ens ajudeu . Si ho feu estarem perdudes.

Volem continuar alimentant i construint resistències!!

Necessitem el màxim d'aportacions econòmiques per mínimes que siguen!